Yılmaz Delen, Gülistan Doku dosyasında tanık olarak ifade verdi
Yılmaz Delen, uzun süredir gündemde olan Gülistan Doku soruşturması kapsamında Erzurum’da ifade verdi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, olay döneminde Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Delen’in bilgisine başvuruldu.
Erzurum Adliyesi’ne çağrılan Delen, tanık sıfatıyla yaklaşık 4 saat süren ifadesinde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili dosya, 6 yıl aradan sonra yeniden açılmış ve soruşturma kapsamında aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in de bulunduğu toplam 12 kişi tutuklanmıştı.
Soruşturmanın genişletilmesi üzerine, olayın yaşandığı dönemde Tunceli İl Emniyet Müdürü olan ve halen Yalova İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Yılmaz Delen Erzurum’a davet edildi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatının Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmasının ardından gerekli işlemler tamamlandı ve Delen sabah saatlerinde adliyeye gelerek ifadesini verdi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.





Benzer Haberler
ÇAT’TA YARIM ASIRLIK AŞK VE EMEK HİKÂYESİ
Mavi-Beyazlılar Samsunspor’u 1-0 devirdi!
Erzurum Çat’ta okul servislerine sıkı denetim.
Erzurum’da Gaziler Günü’nde anlamlı kortej yürüyüşü
Erzurum merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 5 tutuklama.
Erzurum’da iki aile arasındaki husumet silahlı çatışmaya dönüştü: 1’i polis 12 yaralı
Çat’ta maneviyatın yeni adresi, Değirmenli Camii dualarla açıldı.
Türkiye’de 15 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi gündemde.